MEILLÄ PITÄÄ OLLA JUMALAN LÄSNÄOLO - Gary Wilkerson

Jumala sanoi profeetta Aamokselle: “Minä vihaan, minä halveksin teidän juhlianne enkä mielisty teidän juhlakokouksiinne. Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa. Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niin kuin ehtymätön puro”(Aam.5:21, 23 – 24). Jumala sanoo jokaiselle sukupolvelle: ”En odota sinulta lauluja tai ääntä. Anna sen sijaan vanhurskauden virrata ylistyksestäsi ja tekojen, jotka se vaikuttaa sinussa Minun nimeni tähden”.
Emme voi enää mitata laulun voimaa sen viihdyttävyyden arvossa tai missään muussa ihmisen mitassa. Me mittaamme sitä vain sillä, kutsuuko se esiin, mitä Pyhä Henki tahtoo vaikuttaa Hänen ruumiissaan juuri sillä hetkellä. Meidän ylistyksemme tulee olla kuin ehtymätön puro Hänen vanhurskaasta läsnäolostaan. Siten me uskallamme antaa esiintymisvuoron niille, ”jotka sepustatte lauluja harpulla säestäen ja sommittelette soittimia kuin mikäkin Daavid; jotka juotte viiniä maljoista ja voitelette itsenne parhaalla öljyllä”(Aam.6:5-6). Tämä puhuu johtajista, jotka me voitelemme pelkästään heidän taitojensa, lahjojensa ja älykkyytensä takia. Jumala kutsuu meitä puhdistamaan näyttämön kaikesta muusta paitsi tästä: ”Totisesti Sinä olet tässä paikassa, oi Jumala!”
Puhun itsestäni, kun sanon kaikille pastoreille: ”Luotammeko enemmän strategioihin, rakenteisiin ja ohjelmiin kuin Jumalan johdatukseen? Jos niin on, meidän tulee puhdistaa näyttämö niistä”.
Seurakunnilla on ehkä kaikenlaisia toimivia perusasioita. Saatamme valmistaa jokaisen saarnamme niin, että huolehdimme selvästä artikuloinnista, kaikkien laulujen virityksestä, kaikista kahviautomaateista, joista ihmiset saavat kuppinsa täyteen kahvia. Siltikään se ei ole mistään kotoisin, jos Jumala läsnäolo puuttuu.
On aika jättää kaikki kyselyt, joissa ihmisiltä udellaan, mitä he haluavat seurakunnasta sen sijaan, että kyselisimme Jumalan mielipidettä. Jos gallupit sanelevat suuntaamme, voisimme yhtä hyvin ottaa seinältämme alas kyltin, jossa lukee SEURAKUNTA, koska me emme ole silloin sitä. Me olemme vain ammattimainen yhteisö, joka etsii menestystä, joka perustuu markkinaodotuksiin.  Eikä se ole evankeliumia!