AABRAHAMIN KOETUS

Jumala sanoi Aabrahamille 1 Moos.22:2:ssa: "Ota Iisak, ainokainen poikasi, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle sanon".
Tunnet varmasti kertomuksen. Jumala säästi Iisakin, antoi hänen sijaansa uhriksi oinaan. Herra sanoi Aabrahamille:
”Nyt minä tiedän, että sinä pelkäät Jumalaa, kun et kieltänyt minulta ainokaista poikaasi"... Sen tähden, että tämän teit, … minä runsaasti siunaan … ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sen tähden että olit minun äänelleni kuuliainen"( 1 Moos.22:12, 16 -18).
HÄN EI PIDÄTTÄNYT MITÄÄN ITSELLÄÄN
Jumala sanoi Aabrahamille: ”Nyt tiedän, ettet koskaan pidätä mitään Minulta, et edes rakasta poikaasi. Koska olet todistanut tämän, Aabraham, Minä siunaan sinua”.
Kuule, mitä Pyhä Henki sanoo tässä Raamatunkohdassa:
”Toiset eivät saa koskaan tietää sinun monista uskon koetuksistasi. Saatat kärsiä eristyksessä, eikä kukaan tule antamaan sinulle todistusta kestävyydestä. Itse asiassa sinut tuomitaan kärsimystesi mukaan, niin kuin toiset ajattelevat: ”Miksi hän joutuu käymään läpi kaiken tämän? Ei siihen näy olevan mitään syytä. Missä kohdin hän on epäonnistunut elämässään?”
JUMALA OTTAA TALTEEN KAIKKI KYYNELEESI
Voit olla kuitenkin varma siitä, että Jumala, joka johti sinut uskon koetukseen, tietää miksi se on tullut. Jumala on ottanut talteen kaikki kyyneleesi ja Hän on tuntenut tuskasi sydämessään. Herra vakuuttaa sinulle: ”Tämä päättyy siunaukseen. Sillä on myös valtava vaikutus perheellesi.”
Aabraham oli jo kirkkaudessa, kun nämä lupaukset toteutuivat Herran kautta. Hänen perheensä, Israelin kansa ja lopulta koko ihmiskunta hyötyvät hänen uskostaan.