PYHÄN HENGEN TEMPPELEITÄ

Kristittyinä meidän elämämme on ostettu hinnalla ja nyt me kuulumme Jumalalle. Hintana oli Jeesuksen Kristuksen ristillä vuotanut veri. Niin kuin israelilaiset Vanhassa Testamentissa kuuluivat Jumalalle liiton tähden, me kristityt kuulumme Jumalalle kokemamme pelastuksen kautta. Olemme nyt Jumalan kansaa. Me kuulumme Hänelle pelastettuina synnin kahleista ja kuolemantuomiosta. Meidät on adoptoitu Hänen perheeseensä. Tässä tapauksessa jonkun toisen suorittama osto ja omistaminen eivät ole kielteinen, vaan kaunis asia.

Jumala pelasti meidät tarkoituksenaan tehdä meistä ihmistemppeleitä, joissa Pyhä Henki asuu. Vanhan Testamentin aikoihin Jumala asui temppelin sisimmässä huoneessa. Sitä kutsuttiin Kaikkeinpyhimmäksi. Sinne Hän asettui asumaan. Kun Paavali sanoo, että kristityt ovat ”Pyhän Hengen temppeleitä” (1 Kor. 6:19), hän ei tässä käytä sanaa ”temppeli” tarkoittaen Vanhan Testamentin temppelin ulompia osia. Se oli naos, joka viittasi pyhäkön sisäosaan, paikkaan, jossa Jumalan kunnia, shekina ilmiestyi näkyvässä muodossa.

Jumalan asuminen meissä Pyhän Hengen kautta tekee kristinuskosta erilaisen kuin mikään muu uskonto maan päällä. Juutalaisuus, islam, buddhalaisuus - ei mikään näistä uskonnoista väitä, että heidän jumalansa asuisi hänen seuraajissaan. Noiden uskontojen uskonjärjestelmien johtajat voivat yrittää käännyttää ihmisiä opeillaan, mutta Jeesuksen Kristuksen evankeliumi on erilainen. Usko Jeesukseen tekee meistä käveleviä ihmeitä, jotka olemme muuttuneet sen kautta, että Pyhä Henki henkilökohtaisesti asuu meissä.

Jumalan pelastustarkoitus oli, että eläisimme täyttä elämää Pyhässä Hengessä. ”Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä”(Ef.5:18). Vertauskuva merkitsee, että voimme täyttyä Hengellä siihen pisteeseen asti, että Hän vuotaa ylitse – eteenpäin toisille rakkaudessa ja armossa.

__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.