PYHÄN HENGEN LOHDUTUS

Emme voi tuntea Jumalan rauhaa vaikeina aikoina, ennen kuin Hänen päämääränsä asuu meidän sielussamme. Meidän pitää ymmärtää, että pimeät hetkemme, kivuliaat koetukset ovat olleet Herran sallimia Hänen oman ihanan tarkoituksensa tähden. Mikä on tämä tarkoitus? Yksinkertaisesti sanottuna, meidän tulee oppia keskittymään Pyhän Hengen valtavaan lohdutukseen.

Tulemme tulesta puhdistettuina ja vahvempina. Meille annetaan tehtävä, joka on suurempi kuin maailman kuuluisimpien saarnaajien. Se on tuskaisten ihmisten lohduttaminen ja voittaminen. Tehtävän tulos on sama, minkä Daniel kuvasi: ”Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät”(Dan.12:10).

Ajatella, minkälainen kutsu meillä on! Me kärsimme suuria koetuksia, jotta meistä voisi tulla Jumalan lohduttavia käsiä toisille.

Tyttäreni Debi ja hänen miehensä Roger menettivät 12-vuotiaan tyttärensä, Tiffanyn aivosyövälle. Tiedän, minkälaisen ahdistuksen läpi he joutuivat käymään, ihmetellen yökausia: ”Mikä tarkoitus Jumalalla mahdollisesti on tässä?”

Vähän aikaa sitten Debi oli kauppakeskuksessa, kun hän näki erään naisen istuvan penkillä kyyneleet poskillaan. Debi lähestyi häntä ja kysyi: ”Voisinko auttaa sinua?” Nainen vastasi: ”Et voi ikinä ymmärtää, mitä käyn läpi juuri nyt”. Lopulta Debi suostutteli naisen kertomaan kivustaan. Nainen kertoi: ”Olen menettänyt lapseni syövälle.”

Sillä hetkellä, taivaan suloisuus laskeutui. Debi laittoi kätensä naisen ympärille. Kun tyttäreni kertoi oman tarinansa, molemmat naiset löysivät Jumalan parantavan rakkauden.

Rakas pyhä, Jumala ei ole unohtanut sinua syvään, pimeään koetukseesi. Annan sinulle psalmista tämän rohkaisun: ”Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Monta on vanhurskaalla kärsimystä, mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista” (Ps.34:17- 19).