SADONKORJUUN LAKI

Jeesus ymmärsi ihmisen sydäntä ja tiesi, että me menestyksen aikoina unohdamme Jumalan.

Kristus tiesi, että ahdistuksen ja kauheiden tapahtumien kautta ihmiset joutuvat ajattelemaan iankaikkisuutta. Mieti Hänen sanojensa sisältöä: ”Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat nääntyneet ja hyljätyt niin kuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Silloin hän sanoi opetuslapsillensa: ’Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän’ ” (Matt.9:36 -37, kursiivi Wilkersonin).
Tuo totuus on osoitettu koko Jumalan kansan historian aikana. Mooses moitti omaa sukupolveansa sanoen: ”Jumala johti teitä. Hän lisäsi teidän määräänne. Hän siunasi teitä runsaasti, antoi teille vihreitä niittyjä, hunajaa, voita, maitoa, lampaita, öljyä, hedelmiä. Te silti paisuitte ja kapinoitte. Te arvioitte Pelastuksenne kallion kevyeksi, ja Hän hylkäsi teidät.”
”Ja Jesurun lihoi ja alkoi potkia, sinä tulit lihavaksi, paksuksi ja aloit äksyillä. Niin hän hylkäsi Jumalan, joka oli tehnyt hänet, ja halveksui pelastuksensa kalliota”(5 Moos.32:15).
Raamattu kertoo meille, että Israel joutui kovin ahtaalle tämän jälkeen. Ahdistuksissaan he kuitenkin huusivat Herraa ja Hän pelasti heidät: ”Mutta hädässänsä he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät heidän ahdistuksistaan”(Ps.107:6, kursiivi Wilkersonin).

Mieti myös Daavidin todistusta: ”Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut. Tuonelan paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut. Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa ja huusin avuksi Jumalaani; hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, ja minun huutoni hänen edessään kohosi hänen korviinsa”(Ps.18:4-6, kursiivi Wilkersonin).

Huolet ja epätoivo ja hämmennys ovat aina saaneet aikaan avunhuudon. Tämä on ollut kaava läpi vuosituhanten. Muistat, mitä tapahtui sen jälkeen kun New Yorkin kaksoistornit kaatuivat: Kirkot täyttyivät! Rukouskokouksia pidettiin New Yorkin Stadionilla. Kongressin edustajat kokoontuivat Washingtonissa Kongressitalon portaille rukoilemaan ja laulamaan: ”Jumala siunatkoon Amerikkaa”.

Jonkin aikaa Jumala oli koko kansakunnan puheissa. Pelko ja ahdistus olivat panneet ihmiset etsimään totuutta. Se summaa sadonkorjuun lain: MITÄ PIMEÄMMÄT PÄIVÄT, SITÄ VAALEAMPI SATO.