KRISTUS ON LAIN LOPPU by Gary Wilkerson

”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo”(Room.10:4).

Jotkut asiat elämässäsi pitää saada päätökseen. On tuo synti, nuo mallit ja tavat, ponnistelut ja ongelmalliset tilanteet. Kaikki tämä väsyttää ja uuvuttaa meitä. Ne pitää saada loppumaan.

Pyhä Henki on istuttanut jokaisen tämän päivän maailman ihmisen, miehen, naisen, pojan ja tytön sydämeen nälän. Se on halu elää vanhurskaasti ja tehdä kaikki oikein. Jopa ne, jotka eivät tunne Jeesusta, muiden uskontojen ihmiset, kaikilla heilläkin on synnynnäinen halu elää elämänä hyvin, rakastaa toisia, yrittää tehdä parhaansa.

Synnin ja saatanan sudenkuoppien takia moni valitsee väärin ja saa palkaksi vääristyneen ajattelutavan. Syvällä sydämessämme me kuitenkin kaikki haluamme voittaa synnin. Haluamme puhdistua. Kun olemme pyytäneet Kristuksen Herraksi ja Vapahtajaksi kaikesta siitä, mitä olemme, ajattelemme ja haluamme, silloin Pyhä Henki laittaa meihin itse kuhunkin suuremman halun olla pyhä ja puhdas ja vanhurskas Jumalan edessä.

Sana vanhurskaus yllä olevassa Raamatunkohdassa tarkoittaa: olla oikeassa suhteessa Jumalaan, toimia oikein, oikealla motiivilla, mielellä ja tunteilla. Se merkitsee, että poistamme asiat, jotka ovat pahoja ja epäsovussa Jumalan kanssa ja alistamme suunnitelmamme, päämäärämme, tahtomme ja sydämemme Isän mukaan. Raamattu nimittää tätä pyrkimiseksi vanhurskauteen.

No, mitä vanhurskaus sitten on? Onko se vain oikeiden asioiden tekemistä? Ehdottaisin, ettei niin ole, koska monet ihmiset voivat tehdä oikeita asioita vääristä motiiveista. Sitä nimitetään uskonnollisuuden hengeksi, ja tänä päivänä monen sydämessä asuu tämä henki. Ulkoisesti he toimivat ja tekevät oikeita tekoja, mutta sisällä heillä on kuolleiden luita.

Paavali siis sanoi Room.10:4:ssä, että Kristus on jo täyttänyt sen päämäärän, joka oli annettu laille. Sen tuloksena kaikki, jotka uskovat Häneen, tehdään kelpaaviksi (vanhurskautetaan) Jumalan edessä.