TOTUUDEN NÄLKÄ

”Etelän kuningatar on heräjävä tuomiolle tämän sukupolven kanssa ja tuleva sille tuomioksi; sillä hän tuli maan ääristä kuulemaan Salomon viisautta, ja katso, tässä on enempi kuin Salomo” (Matt.12:42).

Meidän pitää vastata elintärkeään kysymykseen tänä päivänä: Jos eräs, suurempi kuin Salomo, on meidän keskellämme, jättäisikö Hän meidät mahdollisesti epäilyksiin? Jos Hänen viisautensa on aina tarjolla, etsimmekö sitä yhtä intohimoisesti kuin Etelän kuningatar etsi Salomon viisautta?

Jumala puhuu kansalleen vielä tänäkin päivänä. Hän puhuu yhtä selvästi kuin Vanhassa Testamentissa tai apostoleille, tai alkuseurakunnalle. Meidän pitää kuitenkin tajuta yksi asia: Jumala haluaa puhua vain niille, joilla on korvat kuulla. Kuvaan nyt tätä.

Mark.4:2 sanotaan, että Kristus ”opetti heitä paljon vertauksilla”. Sitten Jeesus kertoi vertauksen kylväjästä, miehestä, joka kylvi siemenen maahan. Kun Hän lopetti tämän kertomuksen, kansanjoukko oli hämmästyksissään. He ihmettelivät: ”Kuka on kylväjä, jota Hän kuvaa? Mitä siemenet edustavat? Kaikki tämä puhe linnuista, paholaisesta, orjantappuraisesta maasta, hyvästä maaperästä, mitä se kaikki merkitsee?”

Jeesus ei selittänyt heille. Sen sijaan Raamattu sanoo: ”Ja hän sanoi: ’Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon’ "(Mark.4:9). Vain opetuslapset ja muutamat muut, pieni jäännös, halusi saada vastauksia. Niin he tulivat Jeesuksen luo jälkeenpäin ja pyysivät saada tietää vertauksen selityksen: ”Ja kun hän oli jäänyt yksin, niin ne, jotka olivat hänen ympärillään, ynnä ne kaksitoista kysyivät häneltä näitä vertauksia”(Mark.4:10). Silloin Kristus otti aikaa vastatakseen kaikkiin heidän kysymyksiinsä (ks.4:14- 20).

Näetkö, mitä tässä tapahtuu? Jeesus on antanut kansanjoukolle totuuden ilmestyksen, sanan suoraan Jumalan suusta, kuitenkin se ihmetytti heitä. Varmaan mietit: ”Miksi Jeesus ei selittänyt vertausta sen tarkemmin?” Myöhemmin samassa luvussa saamme vihjeen: ”ilman vertausta hän ei puhunut heille”(Mark.4:34). Uskon Jeesuksen tarkoittaneen sanoa: ”Jos haluatte ymmärtää minun sanani, teidän pitää pyytää vastauksia vielä kovemmin. Teidän pitää tulla luokseni niin kuin Saban kuningatar tuli: nälkäisenä totuudelle, joka voi tehdä teidät vapaiksi. Annan teille ilmestyksen, jota tarvitsette. Teidän vain pitää tulla luokseni halukkain korvin.”