HÄNEN TÄYDELLINEN SUUNNITELMANSA

Eräs kaikkein rohkaisevin jae Raamatussa on 2 Kor.4:7: ”Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä”. Sitten Paavali jatkaa kuvaamalla noita savisia astioita, kuolevaisia ihmisiä, joka puolelta ahdistettuja, hämmentyneitä, vainottuja ja masentuneita. Vaikkei heitä koskaan hyljätä ja lasketa epätoivoon, nuo Jumalan käyttämät miehet ovat jatkuvasti oman ruumiinsa taakan alla ja, odottavat innokkaasti uuteen ruumiiseen pääsemistä.

Jumala pilkkaa ihmisen voimaa. Hän nauraa egoistisille yrityksillemme olla hyviä. Hän ei koskaan käytä korkeita ja mahtavia, vaan sen sijaan tämän maailman heikkoja näyttämään viisailta.

”Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä”( 1 Kor.1:26 -29).

Kuvaako tämä yhtään itseäni! Heikko, typerä, halveksittu, ei kovin jalo, ei kovin fiksu. Kuitenkin Hänen täydellinen suunnitelmansa - suurin salaisuus maan päällä - Jumala kutsuu meidät heikkoudessamme. Hän panee oman verrattoman aarteensa meidän savisiin astioihimme, koska hän iloitsee tehdessään mahdottomat mahdollisiksi.

Minä näin Israel Narvaezin, Mau Mau- jengiläisten johtajan polvistuvan ja ottavan vastaan Kristuksen. Se ei ollut vain tunteellinen, pintapuolinen kokemus, hän todella tarkoitti sitä. Mutta Israel meni takaisin jengiin ja päätyi lopulta vankilaan, murhan avustajana. Lakkasiko Jumala välittämästä hänestä? Ei hetkeksikään! Tänään Israel on evankeliumin julistajana saatuaan ottaa vastaan kärsivällisen Vapahtajansa rakkautta ja anteeksiantamusta.

Oletko sinä langennut? Onko sinulla jokin helmasynti, johon helposti lankeat? Koetko itsesi heikoksi pelkuriksi, joka ei pääse irti salaisesta synnistään? Onko sinulla nälkä Jumalan puoleen juuri tuon heikkouden takia? Kaipaatko Häntä, rakastatko Häntä, yritätkö ulottua Häneen? Tuo nälkä ja jano ovat voittosi avaimet. Se erottaa sinut kaikista muista, jotka ovat pettäneet Jumalan. Sinun tulee pitää yllä nälkäsi. Janoa vain vanhurskautta. Älä koskaan vanhurskauta heikkouttasi, älä koskaan anna peräksi älä koskaan hyväksy sitä osaksi elämääsi.