SÄRKYNEISYYDEN AALTO

Puoli päivää kestänyt Esran saarna ei riittänyt nälkäisille israelilaisille. He halusivat vielä enemmän Jumalan Sanaa. Niinpä he muodostivat ryhmiä. Seitsemäntoista vanhinta ryhtyi Esran lisäksi ohjaamaan Raamatuntutkistelua lopuksi päivää. ”[He] opettivat kansalle lakia… Ja he lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin”(Neh.8:7-8).

Kun nämä ihmiset ymmärsivät Jumalan lain, he alkoivat surra syntejään: ”Sillä kaikki kansa itki, kun he kuulivat lain sanat”(Neh.8:9). Katso tätä näkymää: Viisikymmentä tuhatta ihmistä makasi maassa itkien syntejään yksiäänisesti. Jumalan Sana oli särkenyt heidän ylpeytensä niin kuin vasara. Nyt heidän itkunsa kaikui yli kukkuloiden kilometrien päähän.

Tätäkö on herätys? Onko se sitä, että läpi tunkeva sana pistää ihmiset polvilleen, itkemään ja katumaan Jumalan edessä?

Olen kokenut sellaisia pyhiä kokoontumisia itsekin. Kun olin lapsi, meidän perheemme kävi ”leirikokouksissa” Pennsylvaniassa, Living Waters Campgroundissa(elävän veden leiripaikassa). Jeesuksen toinen tuleminen oli saarnan aiheena sellaisella voimalla ja vallalla. Jokainen vakuuttui siitä, että Hän palaisi tunnin sisällä. Pyhä tuli lankesi ja ihmiset joutuivat kasvoilleen. Jotkut huusivat kuin olisivat olleet riippumassa ohuesta langasta helvetin yllä. He valittivat, särkyneinä ja syntejään surevina.

Monesti Jumalan Sanaa saarnattiin koko päivän aivan yöhön saakka. Aikaisin seuraavana aamuna ihmiset saattoivat edelleen maata rukoushuoneessa, syntejään itkemässä. Jotkut piti ihan kantaa sieltä ulos.

Juuri sinä iltana Herra kutsui minut puhumaan, kahdeksanvuotiaana. Olin Hengessä tuntikausia, särkyneenä ja itkien. Jumalan Sana tuli niin eläväksi minun sydämessäni. Kristuksen paluu poltti sisimmässäni hyvin todellisena, enkä koskaan unohda sitä ihmeellistä kokemusta.

Jumalan todistus ei ole koskaan sitä, että Hänen kansansa makaa kasvoillaan, itkemässä kyynelvirtoja. Ei, todistus, jonka Hän haluaa antaa, on ilo, aito, kestävä ilo. "Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne"(Neh 8:10). Tämä ilo, joka aiheutuu Raamatun saarnasta ja todellisesta katumuksesta, tuo Jumalan kansalle voiman ja vetää syntisiä Hänen huoneeseensa.

Useat uskovat eivät koskaan yhdistä iloa katumukseen. Katumus on oikeastaan kaiken ilon äiti Jeesuksessa. Ilman sitä, ei voi olla iloa. Jokainen uskova, joka vaeltaa katumuksessa, saa Herran ilon vuodatuksen.