VOIMAN HENKI

Kun Jumala on aloittamassa uutta työtä, Hän vuodattaa kansansa ylle voiman hengen. Emme voi olla enää hengellisesti laiskoja, tyytyväisiä itseemme, pelkureita ja rentoja. Meistä pitää tulla vahvoja, lämmöllä ja intohimolla täytettyjä Kristusta kohtaan, tuntea syvää ja vakavaa huolta Jumalan työstä. Tänä päivänä Jumala nostaa esiin kansan, joka vihaa syntiä ja vapisee Hänen Sanansa edessä. Hänen jäännöksensä täytyy kuulla ja uskoa pyhiä profeettoja. Heidän ei pidä olla penseitä, vaan heidän tulee ottaa aina vain vakavammin Jumalan asiat, kun päivät kuluvat.

Mieti Esran voimaa. Katso lähemmin hänen intohimoaan kaikkea sitä vastaan, mikä loukkaa Jumalaa. Sinä näet hänen puhtaan vihansa sitä kohtaan, että sotkeudutaan maailman kanssa. ”Kun minä tämän kuulin, repäisin minä vaatteeni ja viittani, revin pääni hiuksia ja partaani ja istuin tyrmistyneenä. Ja minun luokseni kokoontuivat kaikki, jotka pelkäsivät sitä, mitä Israelin Jumala oli puhunut pakkosiirtolaisten uskottomuudesta, ja minä jäin istumaan tyrmistyneenä ehtoouhriin asti”(Esra 9:3-4).

Mikä näytelmä se olikaan! Esra istui kuin jumalallisen surun ilmentymänä, kiskoi hiuksiaan ja partaansa sen tähden ”mitä Israelin Jumala oli puhunut pakkosiirtolaisten uskottomuudesta” (Esra 9:4). Yksi kerrallaan kaikki, joilla oli vapiseva sydän, kokoontuivat hänen ympärilleen. Jumalalla oli vain yksi mies, joka punastui synnin tähden ja hänen kauttaan nousi esiin surijoiden joukko.

”Kun Esra näin rukoili ja tunnusti, itkien ja maahan langeten, Jumalan temppelin edustalla, kokoontui hänen luoksensa sangen suuri joukko Israelin miehiä, naisia ja lapsia; sillä kansakin itki katkerasti”(Esra 10:1).

Kokonaiset Jumalan kansan perhekunnat alkavat kerääntyä maailmasta, mutta useat teistä itkevät pyhyyden ja maailmasta erottautumisen tähden. Sinä tunnet Jumalan murheen synnin tähden ja sinä punastut häpeästä. Tiedät, että on aika ruveta vakavasti vaeltamaan Hänen kanssaan.