KANNATTAA TOTELLA

”Uskon kautta kieltäytyi Mooses suureksi tultuaan kantamasta faraon tyttären pojan nimeä.

Hän otti mieluummin kärsiäkseen vaivaa yhdessä Jumalan kansan kanssa kuin saadakseen synnistä lyhytaikaista nautintoa, katsoen "Kristuksen pilkan" suuremmaksi rikkaudeksi kuin Egyptin aarteet… Uskon kautta hän jätti Egyptin pelkäämättä kuninkaan vihaa; sillä koska hän ikään kuin näki sen, joka on näkymätön, niin hän kesti”(Hebr.11:24- 27).

Mooses olisi voinut omistaa materialistisen Egyptin kaiken kullan ja hopean, hevoset, haaremin, kaikki ylellisyydet ja nautinnot! Hän oli Egyptin prinssi, faaraon kuninkaallisesta hovista, mutta hän ”kieltäytyi suureksi tultuaan kantamasta faraon tyttären pojan nimeä”. Se päätös maksoi hänelle kaiken. Hän katsoi ”Kristuksen pilkan” suuremmaksi rikkaudeksi kuin kaikki Egyptin aarteet, ja kärsi mieluummin Jumalan kansan kanssa. Mooseksen katse oli suunnattuna Jeesukseen eikä tämän maailman asioihin.

Kannattaako siitä maksaa? Kannattaako kuulla Jumalan sanomaa? Vertaa näitä kahta Raamatun miestä: Salomoa, joka katsellessaan elämäänsä sanoi: ”Enkä minä pidättänyt silmiäni mistään, mitä ne pyysivät, enkä kieltänyt sydämeltäni mitään iloa, … Mutta kun minä käänsin huomioni kaikkiin töihin, joita minun käteni olivat tehneet, … niin katso: se oli kaikki turhuutta ja tuulen tavoittelua; eikä ole hyötyä mistään auringon alla”(Val.v.2:1- 11). Salomo jatkoi:

”Niin minä kyllästyin elämään” (Val.v.2:17).

”Eikä yölläkään hänen sydämensä saa lepoa”(Val.v.2:23).

”Ja minä ylistin vainajia, … onnellisemmiksi kuin eläviä”(Val.v.4:2).

”On raskas onnettomuus,… rikkaus, joka on säilytetty onnettomuudeksi haltijallensa” (Val.v.5:13).

”Ja minä löysin sen, mikä on kuolemaa katkerampi: naisen, joka on verkko, jonka sydän on paula ja jonka kädet ovat kahleet”(Val.v.7:26).

Katso sitten Moosesta: Sadan kahdenkymmenen vuoden iässä hänen silmänsä olivat kirkkaat, ja kaikki hänen fyysinen voimansa oli yhtä vahva silloin, kun Jumala kutsui hänet kotiin. Jumala henkilökohtaisesti otti Mooseksen ruumiin!

Tässä on Jumalan todiste Mooseksesta muistoksi koko ihmiskunnalle: ”Mutta Israelissa ei enää noussut yhtäkään sellaista profeettaa kuin Mooses, jonka kanssa Herra seurusteli kasvoista kasvoihin; ei ketään, joka olisi tehnyt sellaisia tunnustekoja ja ihmeitä, kuin hän Herran lähettämänä teki Egyptin maassa faraolle ”(5 Moos.34:10 -11). Kannattaa siis totella!