KAIKKI KUNNIAKKAAT TEOT by Gary Wilkerson

Jumala on kaikkien kunniakkaiden tekojen takana eikä Hän jaa kunniaansa. Hän ei anna minkään esteen tulla Poikansa loistavan kirkkauden eteen. Siksi Hän tarvitsee puhtaita astioita tekemään työtään. Juuri sillä hetkellä, kun Hänen siunauksensa ja voimansa vuotavat vapaasti kansansa läpi, Hän sanoo heille: ”Pitäkää tauko ja laittakaa itsenne ”pitoon”. Minä haluan tutkia teidän sydäntänne.

Koin Jumalan haluavan minun sanovan tämän sanan, kun meidän seurakuntamme vietti kolmatta vuosipäiväänsä. Kuvittele, kuinka minua epäilytti sanoa sitä. Ajattelin, että koko seurakunta tuijottaisi minua ihmeissään miettien: ”Odota! Sinä kerrot meille kaikkia suuria asioita, mutta sitten käännyt ympäri ja pyydät meitä muuttumaan.” Olet kuin mies, joka kutsuu vaimonsa viettämään hääpäivää ja sanoo: ”Kultaseni, toivoin saavani puhua liikakiloista, joita on kertynyt vyötäröllesi”.

Ei tuo nyt ole aivan sama asia, kuin se, että Jumala käskee meitä tutkimaan itseämme. Mehän tiedämme, että oma vanhurskautemme on kuin likainen vaate ja me tarvitsemme Hänen armoansa. Totta on kuitenkin, että Jumala pyytää meitä miettimään näitä kysymyksiä silloin, kun olemme Jumalan suurimpien töiden partaalla elämässämme: ”Onko sydämessäni jotakin, joka ei miellytä Herraa? Olenko lyönyt laimin jotakin, mitä Hän pyysi minua tekemään? En halua minkään estävän elämässäni sitä, minkä Jumala haluaa tehdä.”

Jumala tuo yhäti kansansa tähän pisteeseen. Miksi? Siksi, että Hänen pitää tehdä meissä jotakin hyvin syvää, ennen kuin Hän voi tuoda esiin parhaansa. Hän haluaa antaa meille voittonsa, mutta Hän haluaa myös meidän antautuvan täydellisesti Hänelle.

Mihin Herra on nyt asettanut peukalonsa sinun elämässäsi? Pitäisikö sinun poistaa jotain pientä? Vai pitäisikö sinun lisätä jotakin, jonka olet aiemmin laiminlyönyt? Älä vitkastele vastaustasi Pyhän Hengen uskolliselle äänelle. Tuon pienen asian hoitaminen saattaa vaikuttaa koko tulevaisuuteesi. Haluatko tutkia sitä? Jos, niin tiedä, että Jumalan paras on edessäpäin, ja sinä voit levätä varmuudessa, että olet miellyttänyt Häntä, joka haluaa siunata sinua.

”Koetelkaamme teitämme, tutkikaamme niitä ja palatkaamme Herran tykö”(Val.v.3:40).